reparatie vereist.

Vandaag wat reparatiewerk verricht bij een nieuwe klant. Het stucwerk liet hier en daar los.

Een korte inspectie liet al snel de onderliggende oorzaak zien.

 

De stucplaatjes waren in 1 rechte lijn naast elkaar aangebracht. Dit zorgt altijd voor een zwakke plek. Men kiest er bij voorkeur altijd voor tijdens het aanbrengen deze te laten verspringen. ( vertand )

 

Ook was er een fikse ruimte aangehouden tussen de naden . Met een simpel zelfklevend naden gaasje van slechts 5 cm was dit afgedekt. Wederom een zwakte in de opbouw van het pleister plafond.

 

Had men er in het verleden voor gekozen de open ruimte tussen de platen eerst vol te zetten met gips en daarin een dikkere gitex wapening aan te brengen en het plafond dan pas te pleisteren, was het risico op scheurvorming aanzienlijk kleiner geweest. 

 

Nu was het geheel te zwak en liet de afwerking te wensen over. 

Maar goed, we hebben het keurig hersteld en hopelijk gaat het weer jaren mee.

 

Ook boven het raamkozijn was e.e.a. niet helemaal goed gegaan.

De foto's laten duidelijk zien dat er flinke stukken zijn losgekomen van de onderlaag.

 

Het is altijd van belang dat wanneer er wordt gekozen voor een 2 lagensysteem dat

A) de specie altijd vers in vers dient te worden verwerkt. (fresco) of..

B) de eerste laag ruw wordt gehaald en volledig uitgedroogd is voor de 2e laag wordt aangebracht.

 

Als je gaat pleisteren op een natte eerste laag, en deze vaak al aan het afbinden is, creëer je een spanningsveld tussen beide lagen. Ook zal de hechting vaak minimaal zijn omdat het water, wat weg wilt uit de eerste laag, drukt tegen de tweede laag.

De foto's tonen ook aan dat precies die 2e laag loskomt. De eerste laag bleek ook al te zijn opgeschuurd met een natte schuurklos voor de 2e laag werd aangebracht.

 

Ook in het raam hebben wij het stucwerk keurig hersteld. 

 

 

 

 

 


0 Berichten

Zo kan het ook !

Viespeuken, baggerboeren, knoeiers, en de mooiste bijnaam voor een stukadoor..Muurvarken.

 

Dergelijke bijnamen maken dat mensen vaak terughoudend zijn om dat zoldertje, de slaapkamer, de keuken of waar dan ook in huis het stucwerk uit te laten voeren. Ze zien op tegen de troep. De witte vloeren en de vieze trap.

 

Er valt wat van te zeggen. Inderdaad is het weleens zo dat mensen na het bezoek van de stukadoor denken...wat een bende laten ze achter.

 

Onnodig idd. Maar misschien voor een klein deel verklaarbaar.

Met internet site's waar men tegenwoordig kan kiezen uit een keur van vakmensen middels het plaatsen van een oproep kan er al snel e.e.a. fout gaan.

 

Veelal wordt er niet gekeken naar wat men wenst maar slechts naar wat het kost. De goedkoopste M2 prijs regeert. En daar wringt de schoen.

 

Kwaliteit of kwantiteit.

 

Voor de allerlaagste meterprijs kan men simpelweg niet verwachten dat de ingehuurde stukadoor eerst al de vloeren gaat afdekken, een folie over uw bankstel legt, de trap afdek en er voor zorgt dat wanneer het werk is gedaan uw huis spik en span achterblijft.

 

En soms worden de af te werken oppervlakken niet eens voorgelijmd, wat toch vaak echt nodig is om een goede hechting te garanderen.

Deze arbeid en materialen zitten gewoonweg niet in de M2 prijs opgenomen. Vaak komt men dan voor een meerprijs te staan en is teleurgesteld. Het werk valt immers duurder uit.

 

Een goede stukadoor staat voor zijn werk. Hij draagt zorg voor keurig vakwerk, werkt conform de vereisten en laat zijn werkplek altijd schoon en verzorgt achter.

 

Dat is waar wij voor willen staan.

Nifa stukadoors.


Een terugblik.                                                                                                                                                  

We waren vlakbij werkzaam op een nieuwe opdracht, dus even binnenwippen en eens kijken hoe het ervoor staat.

 

Het stokje was overgedragen aan de schilder en die was al een heel eind gevorderd. 

Na enkele kleuren te hebben getest op een kleine wand, van lichtblauw tot lichtroze, is er door de nieuwe bewoners  voor enkele wanden gekozen voor een zachte lichtgrijze tint.

 

De plafonds en de kooflijst die wij hadden aangebracht zijn in helder wit afgewerkt. Hierdoor behoud je een mooi contrast tussen de plafonds en wanden en wordt de kooflijst een blikvanger.

De leuke deur togen en bogen in de kozijnen geven deze woning een aparte uitstraling. 

 

Het uitzicht op het grote bos is een geweldig extraatje.

 

In grote lijnen is deze woning gereed. Een mooie nieuwe vloer en een moderne keuken maken dat hier weer jaren met veel plezier gewoond kan worden.

 

Tegen die tijd ga ik zeker nog eens kijken.

 

 

 0 Berichten

Een nieuw jaar.

De eerste week van 2017 ligt alweer achter ons en we hebben na een vliegende start alweer enkele kleinschalige projecten afgerond.

 

Met enkele nieuwe opdrachten van de aannemers is de planning weer lekker aan het volstromen.

 

Maar wij blijven uiteraard ook graag de particuliere projecten doen. Deze zijn vaak net even iets anders. Een sierpleistertje.                                                                       Ornament en lijstwerk. Of gewoon superstrak..

 

 

 

Dus mocht u in 2017 plannen hebben voor dat nieuwe plafond..de badkamer renovatie..het wandwerk sausklaar..bel gerust. Wij komen graag langs, denken met u mee en maken indien gewenst een offerte op maat. 

 

Maar misschien wilt u gewoon wat informatie of zijn er wat vragen?

Wij zijn telefonisch altijd bereikbaar, dus bel gerust.

 

 

 

 

 

 


wie het kleine niet eert...

Het zijn niet altijd de grote projecten waar je voldoening uit schept.

 

Ook de kleine verbouwingen zijn zeer leuk om uit te voeren. 

 

Met wat houten balken en rachels, wat stucplaten en gips, isolatie materiaal en een  dosis inzet en een helder plan maak je van de oude zolderkamer weer iets moois.

 

 

Het zou toch zonde zijn om de oude zolder te laten voor wat het is. 

Met enkele  dagen noeste arbeid is een dergelijke ruimte zo  omgetovert tot een volwaardige slaap / kantoor / logeer / kinder / hobby / wat u maar wilt kamer.

 

Na het afwerken met een mooie latex of een fraai behang komen de puntjes op de " I ".

 

 

Hier zal je weer jaren plezier van hebben. 

 

 


0 Berichten

Zware kost !

Met grote regelmaat voert Nifa stukadoors in samenwerking met haar opdrachtgevers  / aannemers complete renovatie's uit van oude panden.

 

Vaak zijn de wanden in oude panden slecht en volledig of deels aan vervanging toe. De cementgebonden onderlaag ( raaplaag ) heeft door het opverbranden van de kalk in de cement mortel zijn hechtvermogen en binding deels verloren.

 

De wanden hechten slechts nog door een beetje cement en scherpzand aan de ondergrond.

 

De kalk diende als plastificeermiddel in de mortel en maakte deze ook vetter en makkelijker te verwerken. 

 

Na het afsteken van de oude pleister / raaplaag kan de schone ondergrond worden voorgewerkt met een voorstrijk middel. 

 

Met het voorlijmen van de wanden wordt de sterke zuiging weggenomen, stofdeeltjes gefixeerd, lichte vervuiling geïsoleerd en een kleeflaag gecreërd voor de nieuwe gips gebonden pleister / raaplaag.

 

Direct na het opzetten en uitvlakken van de nieuwe raaplaag wordt deze vlak afgepleisterd en sausklaar gemaakt. 

 

Daar komt vakmanschap, inzet en een hoop energie bij kijken maar de voldoening is altijd weer groot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Klein maar fijn. Hoeken en kantjes.

Bij dit project zaten de werkzaamheden niet in de M2. De vele aparte vlakken maken bij dergelijke projecten dat het veel aandacht en tijd eis.

Vooral in het toilet en de badkamer gaat veel zorg uit naar het voorbereidend werk zoals afplakken en vooral rustig en schoon te werken.

 De strakke lijnen, hoeken en kanten creëren een speelse uitstraling.

 

 De inwendige hoeken snijden wij altijd strak in.

 Het is daarna zaak voor de schilder met een acrylaat kit de hoeken te kitten. Op deze manier beperk je  krimp / scheurvorming tot een minimum. 

 

 Dit is noodzakelijk omdat verschillende materialen elkaar raken in de voorbereiding voorafgaand aan  het pleisterwerk. Een kleine moeite maar een groot verschil.

 

 Een mooie latex zal het geheel complimenteren.

 

Zodra de wanden zijn geverfd en de vloer is gelegd kan het weer voor jaren mee.

 

 


Hallo schoonheid.

Dit project is alweer enkele jaren geleden gerealiseerd. Na een gedegen renovatie van het oude postkantoor in Loosduinen kon Hallo schoonheid na hard werken haar deuren openen voor haar klanten.

 

Nifa stukadoors nam het pleisterwerk voor haar rekening en was uiteraard bij de opening aanwezig.

Het is een prachtige beauty salon geworden met een zeer sfeervolle inrichting. De eigenaressen waren zelf verantwoordelijk voor het ontwerp en aankleding. Chapeau.

 


Het verleden herleeft.

Hoeveel sfeer wil je hebben? Met de juiste kleur verf is de toon gezet. Een mooie klassieke uitstraling die geheel in de stijl van het huis is.


Werk in uitvoering.

Werk in uitvoering. Met een simpele perk lijst veranderd de gehele uitstraling.


Sterk werk.

Soms zijn oude plafonds twijfelachtig qua draagkracht. Met hier en daar een klein scheurtje in het oude werk en misschien enkele loszittende stukjes pleisterwerk kiezen we er liever voor "sterk werk" te maken. Alles goed voorstrijken na het verwijderen van losse delen. Daarna het hele plafond voorzetten in de gips. Wapening gaas ( gitex ) inbrengen en met een 2e laag gips ( vers in vers ) overzetten. Strak afwerken en het plafond kan weer jaren mee. Uiteraard moet de onderliggende constructie waaraan de oude pleisterlaag zit voldoende draagkracht bezitten.


In ere hersteld

Herstelwerk aan wanden en plafond. Nadat al het loszittende stucwerk was verwijderd zijn de wanden en het plafond eerst voorbewerkt met een voorstrijkmiddel. Dit heft de zuiging van de ondergrond op en maakt het afwerken makkelijk . Ook fixeert het los zand en stof voor een maximale hechting van de gips. Profielen gesteld en herstellen maar. Sausklaar opgeleverd. 


Klassiek? Of toch modern?

In deze grote woonkamer in Leidschenveen hebben wij eerst het plafond gestuct en daarna zijn wij verder gegaan met het aanbrengen van lijstwerk. Bij dit project werd gekozen voor grote koof lijsten.

      

De verdiepte cirkels in het plafond hebben een rand waarin later blauwe led verlichting zal worden aangebracht. Graag hadden wij ook het wand werk voorzien van een strakke pleister laag maar daar zou later de schilder mee aan de gang gaan met glasvezel behang.


reparatie vereist.

meer lezen 0 Berichten

Zo kan het ook !

Viespeuken, baggerboeren, knoeiers, en de mooiste bijnaam voor een stukadoor..Muurvarken.

 

Dergelijke bijnamen maken dat mensen vaak terughoudend zijn om dat zoldertje, de slaapkamer, de keuken of waar dan ook in huis het stucwerk uit te laten voeren. Ze zien op tegen de troep. De witte vloeren en de vieze trap.

 

Er valt wat van te zeggen. Inderdaad is het weleens zo dat mensen na het bezoek van de stukadoor denken...wat een bende laten ze achter.

 

Onnodig idd. Maar misschien voor een klein deel verklaarbaar.

Met internet site's waar men tegenwoordig kan kiezen uit een keur van vakmensen middels het plaatsen van een oproep kan er al snel e.e.a. fout gaan.

 

Veelal wordt er niet gekeken naar wat men wenst maar slechts naar wat het kost. De goedkoopste M2 prijs regeert. En daar wringt de schoen.

 

Kwaliteit of kwantiteit.

 

Voor de allerlaagste meterprijs kan men simpelweg niet verwachten dat de ingehuurde stukadoor eerst al de vloeren gaat afdekken, een folie over uw bankstel legt, de trap afdek en er voor zorgt dat wanneer het werk is gedaan uw huis spik en span achterblijft.

 

En soms worden de af te werken oppervlakken niet eens voorgelijmd, wat toch vaak echt nodig is om een goede hechting te garanderen.

Deze arbeid en materialen zitten gewoonweg niet in de M2 prijs opgenomen. Vaak komt men dan voor een meerprijs te staan en is teleurgesteld. Het werk valt immers duurder uit.

 

Een goede stukadoor staat voor zijn werk. Hij draagt zorg voor keurig vakwerk, werkt conform de vereisten en laat zijn werkplek altijd schoon en verzorgt achter.

 

Dat is waar wij voor willen staan.

Nifa stukadoors.

meer lezen

Een terugblik.                                                                                                                                                  

meer lezen 0 Berichten

Een nieuw jaar.

De eerste week van 2017 ligt alweer achter ons en we hebben na een vliegende start alweer enkele kleinschalige projecten afgerond.

 

Met enkele nieuwe opdrachten van de aannemers is de planning weer lekker aan het volstromen.

 

Maar wij blijven uiteraard ook graag de particuliere projecten doen. Deze zijn vaak net even iets anders. Een sierpleistertje.                                                                       Ornament en lijstwerk. Of gewoon superstrak..

 

 

 

Dus mocht u in 2017 plannen hebben voor dat nieuwe plafond..de badkamer renovatie..het wandwerk sausklaar..bel gerust. Wij komen graag langs, denken met u mee en maken indien gewenst een offerte op maat. 

 

Maar misschien wilt u gewoon wat informatie of zijn er wat vragen?

Wij zijn telefonisch altijd bereikbaar, dus bel gerust.

 

 

 

 

 

 

meer lezen

wie het kleine niet eert...

Het zijn niet altijd de grote projecten waar je voldoening uit schept.

 

Ook de kleine verbouwingen zijn zeer leuk om uit te voeren. 

 

Met wat houten balken en rachels, wat stucplaten en gips, isolatie materiaal en een  dosis inzet en een helder plan maak je van de oude zolderkamer weer iets moois.

 

 

Het zou toch zonde zijn om de oude zolder te laten voor wat het is. 

Met enkele  dagen noeste arbeid is een dergelijke ruimte zo  omgetovert tot een volwaardige slaap / kantoor / logeer / kinder / hobby / wat u maar wilt kamer.

 

Na het afwerken met een mooie latex of een fraai behang komen de puntjes op de " I ".

 

 

Hier zal je weer jaren plezier van hebben. 

 

 

meer lezen 0 Berichten

Zware kost !

meer lezen

Klein maar fijn. Hoeken en kantjes.

Bij dit project zaten de werkzaamheden niet in de M2. De vele aparte vlakken maken bij dergelijke projecten dat het veel aandacht en tijd eis.

Vooral in het toilet en de badkamer gaat veel zorg uit naar het voorbereidend werk zoals afplakken en vooral rustig en schoon te werken.

 De strakke lijnen, hoeken en kanten creëren een speelse uitstraling.

 

 De inwendige hoeken snijden wij altijd strak in.

 Het is daarna zaak voor de schilder met een acrylaat kit de hoeken te kitten. Op deze manier beperk je  krimp / scheurvorming tot een minimum. 

 

 Dit is noodzakelijk omdat verschillende materialen elkaar raken in de voorbereiding voorafgaand aan  het pleisterwerk. Een kleine moeite maar een groot verschil.

 

 Een mooie latex zal het geheel complimenteren.

 

Zodra de wanden zijn geverfd en de vloer is gelegd kan het weer voor jaren mee.

 

 

meer lezen

Hallo schoonheid.

Dit project is alweer enkele jaren geleden gerealiseerd. Na een gedegen renovatie van het oude postkantoor in Loosduinen kon Hallo schoonheid na hard werken haar deuren openen voor haar klanten.

 

Nifa stukadoors nam het pleisterwerk voor haar rekening en was uiteraard bij de opening aanwezig.

Het is een prachtige beauty salon geworden met een zeer sfeervolle inrichting. De eigenaressen waren zelf verantwoordelijk voor het ontwerp en aankleding. Chapeau.

 

meer lezen

Het verleden herleeft.

Hoeveel sfeer wil je hebben? Met de juiste kleur verf is de toon gezet. Een mooie klassieke uitstraling die geheel in de stijl van het huis is.

meer lezen

Werk in uitvoering.

Werk in uitvoering. Met een simpele perk lijst veranderd de gehele uitstraling.

meer lezen

Sterk werk.

Soms zijn oude plafonds twijfelachtig qua draagkracht. Met hier en daar een klein scheurtje in het oude werk en misschien enkele loszittende stukjes pleisterwerk kiezen we er liever voor "sterk werk" te maken. Alles goed voorstrijken na het verwijderen van losse delen. Daarna het hele plafond voorzetten in de gips. Wapening gaas ( gitex ) inbrengen en met een 2e laag gips ( vers in vers ) overzetten. Strak afwerken en het plafond kan weer jaren mee. Uiteraard moet de onderliggende constructie waaraan de oude pleisterlaag zit voldoende draagkracht bezitten.

meer lezen

In ere hersteld

Herstelwerk aan wanden en plafond. Nadat al het loszittende stucwerk was verwijderd zijn de wanden en het plafond eerst voorbewerkt met een voorstrijkmiddel. Dit heft de zuiging van de ondergrond op en maakt het afwerken makkelijk . Ook fixeert het los zand en stof voor een maximale hechting van de gips. Profielen gesteld en herstellen maar. Sausklaar opgeleverd. 

meer lezen

Klassiek? Of toch modern?

In deze grote woonkamer in Leidschenveen hebben wij eerst het plafond gestuct en daarna zijn wij verder gegaan met het aanbrengen van lijstwerk. Bij dit project werd gekozen voor grote koof lijsten.

      

De verdiepte cirkels in het plafond hebben een rand waarin later blauwe led verlichting zal worden aangebracht. Graag hadden wij ook het wand werk voorzien van een strakke pleister laag maar daar zou later de schilder mee aan de gang gaan met glasvezel behang.

meer lezen